Sanaskoti > Toiminta > Edukatiiviset ryhmät

Ratkes -ryhmä

Ratkaisukeskeinen (ratkes) ajattelu- ja työtapa on maanläheinen ja myönteinen tapa kohdata erilaisia elämän haasteita ja pulmatilanteita. Ryhmän tavoitteena on tuoda näkyville piilossa olevia voimavaroja korostamalla toiveikkuutta tulevaisuuteen, etsimällä voivavaroja, tuoda näkyviksi edistystä ja yhteistyötä. Ryhmän tavoitteena on luoda ymmärrystä siitä, että itse ihminen ei ole ongelma vaan “ongelma on ongelma”. Ryhmä kokoontuu kerran tai kaksi viikossa.

Rentoutusryhmä

Rentoutuminen aktivoi ja lisää luovuutta. Se tehostaa mielikuvaharjoittelua ja aktivoi muistia. Rentoutuminen parantaa keskittymis ja oppimiskykyä.  Rentoutumisharjoitusten myötä stressin sietokyky kasvaa ja kehon fysiologiset toiminnot rauhoittuvat ja tasapainottuvat. Rentoutuminen myös rauhoittaa unta ja vähentää unen tarvetta. (Katajainen, Lipponen & Li tovaara 2003, 58). Rentoutus ryhmä kokoontuu vähintään kerran viikossa.

Faktaryhmä

Ryhmä on suunnattu kaikille Sanaskodin asiakkaille. Ryhmässä käsitellään erilaisia mielenterveysongelmia, kuten masennus, kaksisuuntainen mielialahäiriö, ahdistuneisuushäiriö, paniikkihäiriö, skitsofrenia, harhaisuus yms. asiakkaat kuulevat aiheesta teoriatietoa luentojen, erilaisten tehtävien, keskustelujen ja DVD-opetuksen kautta. Ryhmän kesto on 1,5 tuntia sisältäen kahvitauon.

Riippuvuuden hoito-ohjelma (RIHO)

Ryhmä on suunnattu kaikille Sanaskodin asiakkaille. Ryhmässä käsitellään päihteiden terveysvaikutuksia, riippuvuuden syntyä, päihteitä ja ympäristöä, tunteita, viestintää, minä-tietoisuutta, muutoksen vaihemallia, toipumisen tietä, tavoitteita ja tulevaisuutta